Barion Pixel

Kristályok, gyertyák, angyaloltár – a spirituális kelléktár…

Az egyszerűség híve vagyok. Azt gondolom, az energetika is végtelenül egyszerű, és valójában minden az, csak mi bonyolítjuk túl. Amikor régebben olvastam mindenféle módszereket, kártya-kirakásokat, hogy miként lehet erre vagy arra választ kapni, azon gondolkodtam: miért nem kérdezik meg egyszerűen a fentieket?

Azóta azért árnyaltabban látom a kérdést. Röviden, ha azt kérdeznéd, hogy szükségünk van-e gyertyákra, kristályokra, rituálékra, meg miegymásra ahhoz, hogy meditáljunk vagy energiákkal dolgozzunk, akkor röviden azt mondanám, hogy nem, valójában nincs rájuk feltétlenül szükségünk. Vagyis inkább úgy fogalmaznék, hogy ezek a dolgok nem szükségesek. De nekünk mégis szükségünk lehet rájuk.

Miért? Mert a földi világban élünk földi emberként. Számunkra van idő, vannak érzelmek, fáradtak vagyunk vagy elterelődik a figyelmünk. Így ezek a „segédeszközök” bizony jól jöhetnek abban, hogy könnyebben és egyszerűbben tudjuk közvetíteni szándékainkat a fenti világ felé.

És ez hogyan működik? Úgy, hogy mindennek, minden tárgynak, de a gondolatainknak és a szándékunknak is energiája van. Ezért működnek a rituálék, ezért segít, ha gyertyát gyújtunk, és ezért jó érzés, ha meditációhoz magunkra terítünk egy színes sálat. Mert itt, a fizikai világban ezek hatnak ránk. Hiszen mindennek energiája van. A színeknek, a gyertya lángjának, a kristályoknak.

A lényeg azt hiszem itt is nem a mit-ben, hanem a hogyan-ban rejlik. Az, hogy mennyire segítenek neked ezek a dolgok, attól függ, milyen szándékot teszel a cselekvésbe. A meditációhoz meggyújtasz egy gyertyát, de milyen szándékot teszel mögé? Tisztítsa meg a teret? Segítsen koncentrálni? Égesse el a nehéz energiákat? Védelmezzen? Ahogy kiteszed a kártyákat egy kártyaolvasáshoz, mi van benned? Adjon útmutatást? Mutassa meg a valódi mögöttes okokat? Segítsen kapcsolódni? A kristályok is szándékkal működnek, és végtelenül egyszerű használni őket, mégis egy külön fejezetet érdemelnek, hiszen a kristálytechnológia ennél jóval többre képes. (Akár energiák csatornázására, hogy csak egy példát említsek.)

Úgyhogy azt mondom, használd ezeket a segítőket nyugodtan, amikor és ahogyan neked jólesik. Ha pontos és tiszta szándékot teszel mögéjük, akkor sokat tudnak segíteni neked akár meditációban, oldásban vagy energia munkában.

Szeretettel:

Marianna

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .